Hans Christensen og Anne Cathrine Pedersdatter.

2 x Tipoldeforældre til Erna Christine Dall.

(hendes farfars morfars forældre)

Hans Christensen og Anne Cathrine Pedersdatter må have boet og levet deres liv i Fjelstrup sogn i Sønder Tyrstrup herred i Haderslev amt, hvor Hans var halvgårdmand.

Der vides ingenting om disse mennesker, men de må begge være født mens Frederik IV var konge i Danmark. Da han døde i 1730 blev han efterfulgt af Christian VI, der regerede indtil sin død i 1746, og dermed har Hans og Anne så også levet at stavnsbåndet blev indført og den blev dermed så også en del af deres hverdag. Den efterfølgende konge, Frederik V, der lod A. C. Moltke regere landet i stedet for, har de så også oplevet, og muligvis også hans efterfølger sønnen Christian VII der blev landets regent i 1766.

Indtil videre er der kun kendskab til et eneste barn, nemlig sønnen Christen Hansen Dall, der blev født omkring 1758 sikkert i Fjelstrup sogn, men da Fjelstrup kirkesogns første kirkebøger er meget dårligt bevaret og da flere blade mangler, foruden at siderne er meget svært læselige, for ikke at sige næsten umulig at læse i, opgives det indtil videre at finde ud af mere om disse slægtninge.

Det er dog kendt at Hans Christensen er død før sønnen Christen blev konfirmeret i Fjelstrup kirke palmesøndag d. 27. marts 1774. Hvornår Anne Cathrine Pedersdatter døde vides der intet om.


til top
Ajourført oktober 2013
www.jessenb.dk