Hans Petersen og Hustru.

5 x Tipoldeforældre til Jørgen Jessen.

(hans
morfars farmors mormors mors forældre)

Hans Pedersen blev født omkring 1650. Han levede altså på den tid da Danmarks konge hed Frederik III, og det var på den tid da kongen var kommet på kant med Corfitz Ulfeldt og hans hustru, Christian IV’s datter Leonora Christina, der jo bl.a. havde planlagt et giftmord på ham, men som så senere blev sat i fængsel på Hammershus på Bornholm i 1660. Det var også på den tid da Svend Poulsen Gønge og hans Snaphaner gjorde livet usikkert for de svenske tropper i Skåne og Sydsjælland.

Hvem der var Hans Petersens forældre vides ikke, og ligeledes hvem han var gift med er heller ikke kendt. Han var smed i Sarup ved Lysabild på Sydals, og det eneste barn der er kendt er en datter ved navn Anne Marie Hansdatter, som var født omkring 1683, og som i 1710 blev gift med Edvard Edvardsen Schultz der var degn i Lysabild.

Hvordan Hans Petersens liv har været kan der kun gættes på, men han overlevede dog hele 3 konger idet Frederik III døde d. 9. februar 1670, Christian V døde i 1699 og Frederik IV d. 12. oktober 1730. Hans Petersen døde i en alder af 87 år i januar 1737 og blev begravet på Lysabild kirkegård lørdag d. 12. januar 1737.


 

     


til top
Ajourført oktober 2013
www.jessenb.dk