Mads Jacobsen Schytte.

9 x Tipoldefar til Jørgen Jessen.

(hans
morfars farmors mormors farmors farfars fars far)

Mads Jacobsen Schytte blev født omkring 1489 som søn af Jacob Schytte i Løgstør. Det var tre år før den italienske opdagelsesrejsende Christoffer Columbus i 1492 sejlede vest på med skibet Santa Maria og opdagede Amerika. Hvor mange søskende Mads Jacobsen Schytte evt. har haft, vides der intet om, og ligeledes hvordan hans opvækst har været, kan man kun gætte om. På et tidspunkt er han så blevet præst, og som sådan virkede han i Brorstrup, Ravnkilde og Haverslev sogne i Aars herred, Aalborg amt, Viborg stift, fra før 1529. Han var således den sidste katolske præst, idet han gik over til Lutheranerne der på den tid var ved at finde indpas i Danmark. Reformationen blev indført i Danmark under Christian III af Hans Tavsen omkring 1536.

I året 1544 var Mads Jacobsen Schytte endvidere provst over Aars provsti.

Han døde i Brorstrup omkring 1551 og er givet vis blevet begravet i Brorstrup. Hanm blev således den sidste katolske og første lutheranske præst i Brorstrup.

Hvem hans hustru var, samt hvor mange børn han havde, er ikke kendt. Han havde en søn ved navn Christen Madsen Schytte der blev født i Smorup præstegård omkring 1530 og som efterfulgte han i hans præstegerning i de tre kirkesogne Brorstrup, Ravnkilde og Haverslev.


 

     


til top
Ajourført oktober 2013
www.jessenb.dk