Boy Hansen og Anna Christina Hansen.

Oldeforældre til Karsten Peter Boysen.

(hans farfars forældre)

Anna Christina Hansen blev født fredag d. 11. januar 1799 som datter af Karsten Hansen og Christina Hansen i Lütjenhorn ved Achtrup i Leck kirkesogn i Slesvig i det nordlige Tyskland, og hun blev døbt tirsdag d. 15. januar 1799, med Anna Christians, Friedrich Petersen og Ingeborg Feddersen fra Achtrup, som dåbsvidner. Der vides ikke meget mere om hende, om hun havde andre søskende, eller om hun var alene, men på et tidspunkt må hun være flyttet, sammen med sin far og mor, fra Lütjenhorn til Holm ved Achtrup.

Anna Christina levede altså på den tid da Christian VII regerede i Danmark og i hertugdømmerne Slesvig-Holsten i den såkaldte dansk-tyske helstat, og rent politisk havde den i slutningen af 1700-tallet frem til 1830'erne en meget fredelig og stabil periode. Da Christian VII døde i 1808 var det så Frederik VI der blev den nye regent.

Anna Christina blev betegnet som svagelig, og på et tidspunkt indlod hun sig i et kærlighedsforhold med en mand ved navn Boy Hansen fra Slogs herred. Det resulterede i at Anna Christina blev gravid, og ventede et barn. Hvem Boy Hansen var, og hvorfra han mere præcist kommer, vides der intet om. Han kan være mange steder fra, idet Slogs herred indeholder kirkesognene Burkal, Bylderup, Hostrup, Højst, Ravsted og Tinglev kirkesogne i Tønder amt.

Onsdag d. 10. marts 1824 fødte Anna Christina så en dreng, og Boy Hansen blev anmeldt som fader til barnet. Den lille dreng fik navnet Boy Boysen ved dåben mandag d. 15. marts 1824, og det var en Nis Petersen, Catharina Elisabeth Hansen og Johann Feddersen, der alle var fra Achtrup, der bevidnede denne dåb.

Hvordan livet har formet sig for Anna Christina og hendes lille dreng vides der ikke noget om, og der vides heller intet om hvor og hvornår hun er død, så at dette må stå hen som et åbent ubesvaret spørgsmål.

 

til top
Ajourført oktober 2013
www.jessenb.dk