Peter Michelsen og An Marie Jochims.

2 x Tipoldeforældre til Karsten Peter Boysen.

(hans farmors morfars forældre)

Peter Michelsen var såkaldt kolonist i Sofiedal i Tinglev sogn i Slogs herred i Tønder amt og her boede han sammen med sin hustru An Marie Jochims. Der vides intet om dem, hvornår de er født, eller hvem der var deres forældre.

Det er heller ikke kendt hvor mange børn der var i deres ægteskab, men i marts måned i 1750 fik de en søn der fik navnet Jochum Petersen.

Om Peter og An Marie har oplevet deres søn Jochums bryllup, med den 14 år yngre Kierstina Maria Nissen, der var datter af farver og kolonist Nis Christensen og hustru Caren Martens i Ladelund, i Ladelund kirke lørdag d. 20. oktober 1787, vides ikke.

Det er heller ikke kendt hvordan deres liv har været, eller hvornår de er døde og hvor de er blevet begravet, så det må foreløbig stå hen som et ubesvaret spørgsmål.

Peter Michelsen og An Marie Jochims levede altså på det tidspunkt hvor Danmark blev regeret af Frederik IV, og da han døde i 1730 blev han så efterfulgt af Christian VI, der regerede frem 1746. Han blev efterfulgt af Frederik V, der var konge indtil 1766.
 

til top
Ajourført oktober 2013
www.jessenb.dk