Mit navn er Bent Jessen og jeg er en årgang 1941. Jeg bor i Broballe på Nord-Als, er gift med Kirsten og har 2 børn, Thomas og Lone. Jeg har arbejdet på Danfoss som elektriker  og produktionstekniker, men kort tid efter jeg rundede de 60 år blev jeg fyret, for så var der ikke plads til mig mere, efter i alt 34 år på Danfoss. Som tiden er gået, er jeg nu statsansat folkepensionist.

Siden 1990 er langt den største del af min fritid i de efterfølgende år gået med slægtsforskning, idet spørgsmålet dengang atter engang kom op i mig: "Hvem er jeg ?" og "Hvor kommer jeg fra ?". Nu måtte jeg have dette belyst, og jeg fik derfor i gang med det enormt stort puslespil der hedder slægtsforskning, et puslespil med et ukendt antal ukendte brikker, der i princippet aldrig bliver færdig. Jeg begyndte på landsarkivet i Aabenraa, og senere har der været mange ture til Landsarkivet i Viborg, men også Landsarkivet i Odense og Rigsarkivet i København blev besøgt. Foruden disse steder er også en række lokalarkiver rundt omkring blevet besøgt.
Det gav mig så stor en interesse, at jeg dengang brugte stort set al den fritid der er muligt at anvende på dette, og det var mange timer, så min kone har engang sagt til mig: Man skulle have været 200 år, så var man måske endnu mere interessant.
Det er nemlig sådan, at når man først er blevet bidt af en gal ane, så ......

Siden hen er det hele jo blevet meget lettere, hvor man bare kan sidde derhjemme og søge på nettet i kirkebøger og andet på "Arkivalieronline".

Jeg besluttede så engang i efteråret 2000 at lave en hjemmeside, for at give mine indsamlede oplysninger videre til interesserede, og navnene på alle de aner jeg har fundet frem til, kan ses ved at klikke på menuen "Slægtsforskning".

Når jeg ikke arbejder med slægtsforskning, bruger jeg en hel del tid på at være redaktør af Oksbøl Sogne-Nyt, der udgives af Oksbøl Sogneforening, og som er et blad der udsendes til sognets beboere 5 gange om året.

Hvis arbejdet ved computeren bliver for meget, ja så står jeg udenfor og hugger i sten. Det begyndte jeg på i efteråret 2001, og det er jeg blevet noget bidt af. Jeg synes det er utrolig spændende at bearbejde og forme noget så uforgængeligt som sten, og det at kunne skabe noget der derefter er varigt, og som strækker sig langt ud over min egen tid, tiltrækker mig meget. Klik på menuen "Stenhugning" for at se mere om dette emne.

Fra marts 2002 til marts 2009 har jeg arbejdet på en større sag omkring husene, gårdene og de mennesker der har boet i disse her i Oksbøl sogn på Nord-Als. Det drejer sig om hen ved 380 husstande op gennem tiderne, og samlet er der indlagt over 400 beskrivelser. Klik på "Husene i Oksbøl Sogn og deres beboere".

Som tiden går vil der givet vis komme mere til.

I vinteren 2012-2013 besluttede jeg at ændre hjemmesiden så den er mere egnet til smartphone, tablets og tilsvarende elektronisk udstyr. Det er et arbejde der nok vil tage temmelig meget tid, så indtil det er færdig vil der måske være noget der ikke virker eller er en blanding af det nye og det gamle.

oktober 2013
Bent Jessen
til top
Ajourført april 2013
www.jessenb.dk