Optegnelser og notater vedrørende
Jørgen Peter Jessen og hans efterslægt.


Jørgen Peter Jessen emigrerede til Iowa i USA, og var der kendt under navnet Jerry Jessen. Han døde d. 31. marts 1937 i Garwin, Iowa. Han var gift d. 6. marts 1878 med Anna Skade der var født d. 31. januar 1859 i det nordlige Tyskland (sikkert i Danmark et sted) Hun døde d. 20. februar 1914 i Garwin, Iowa.

Jerry og Anna havde 6 børn. 3 af dem var døde inden emigrationenAfskrift fra Nordborg Kirkebog: Fødte Mandkiøn 1857

født 29 Octbr, Jørgen Peter Jessen, døbt 15 Novbr. hjemme ___ ___ fremst i kirken d. 20 Decbr, Forældre: Inds. Rasmus Peter Jessen i Holm og Hustru Ellen f. Samuelsen. Faddere: Inds. Peter Jessen i Nordborg, Landmand Christen Johansen i Holm, Ungk. Andreas Hansen i Nordborg, Bødker Hans Nielsens kone Anna i Holm, Pigen Marie Pet. Jessen i Nordborg.


 

Oversat afskrift fra "The Toledo Chronicle" Torsdag d. 3 august 1899: Side 7

I søndags skete en hjerteskærende ulykke, da "Iowa River" igen krævede endnu to ofre. Det var Hr. Jerry Jessen's sønner, som bor omkring 4 miles vest for dette sted, kendt som "George Springer Farm". Drengene Pete og Georg var taget af sted sammen med deres far og mor for at tilbringe dagen ved floden nær broen ved Monteur. Da de om eftermiddagen var ude at bade blev Georg, den yngste søn på 13 år, trukket ned af en hvirvelstrøm. Uden et øjebliks betænkningstid, sprang Pete på 18 år ud for at rede sin bror, men blev hurtigt fanget af den rivende strøm, og hans forsøg var forgæves, og han betalte med sit liv for at prøve at redde sin bror. Der var folk i nærheden, men hjælpen kom ikke hurtigt nok frem til at kunne redde dem. Deres livløse legemer blev hurtigt fundet og bragt til deres hjem. Stor sorg har præget samfundet siden tragedien. De vil blive meget savnet i deres hjem, og de ramte forældre har den dybeste sympati hos alle.

Begravelsen fandt sted i Rock Creek kirke mandag eftermiddag klokken tre og blev foretaget af pastor W. O. Harper, der holdt en fortræffelig prædiken. Der var en usædvanlig stor skare af naboer og venner ved begravelsen, alle mødt op for at vise deres sympati med den hårdt ramte familie i denne smertelige time. Ikke alle var i stand til at kunne komme ind i kirken.


 

Oversat afskrift fra "The Toledo Chronicle" Torsdag d. 26 februar 1914:

Fru Anna Jessen var født i det nordlige Tyskland d. 31 januar 1859, og døde fredag morgen d. 20 februar 1914 i en alder af 55 år og 19 dage. I 1878 blev hun gift med Jerry Jessen. I dette ægteskab var der født 6 børn. 3 børn døde i Tyskland. Hun kom til Amerika for omkring 16 år siden. Hr. Jessen kom først og sendte derefter bud efter hende. De slog sig ned i Garwin, hvor deres amerikanske hjem har været lige siden. For omkring 14 år siden druknede to sønner i Iowa floden i nærværelse af deres mor. Dette gjorde et dybt indtryk på hende, som hun aldrig rigtig kom over. Hendes sygdom har været en lang og udholdende periode. Hun var medlem af den tysk lutheranske kirke med trofast tilstedeværelse når hendes helbred tillod dette. Hun efterleves af en datter, fru Georg Jensen i Garwin, foruden sin trofaste mand tre børnebørn og en skare venner. Hendes trofaste levevej med prøvelser og besvær er forbi. I dag sover hun sejrende i håbet om genoplivelse. Begravelsen var på Rock Creek kirkegården.


 

Oversat afskrift fra "The Toledo Chronicle" Torsdag d. 26 februar 1914: under taksigelser

Til de venlige naboer og venner der så velvilligt hjalp os gennem sygdommen og døden af vor elskede hustru og mor. Vi ønsker at udtrykke vor hjerteligste tak.

Jerry Jessen og fru George Jensen.


 

Oversat afskrift fra "The Toledo Chronicle Iowa" Torsdag d. 8 april 1937:

Jerry Jessen blev begravet på Rock Creek kirkegård. Kom til Garwin i 1891. Højt respekteret borger.

Begravelsen af Jerry Jessen, som døde onsdag aften, fandt sted fredag eftermiddag klokken to i Christian Kirke. Begravelsen blev foretaget af pastor H. C. Hurd fra Albion, fru M. F. Schaeferle og fru R. W. Jorgensen, ledsaget af fru Ralph Rider på klaver. Der blev sunget "Have Thine Own Way Lord", "In the Garden" og "Calling Over the Tide". Der var sørget for blomster af fru Carl Weihmueller, fru F. J. Tillapaugh og fru Carl Jensen. Bærerne var seks af Hr. Jessen`s nevøer Peter, Georg og Ferdie Jorgensen, Peter Jessen, Nis Jensen Jr., og Will Jensen. Begravelsen fandt sted på Rock Creek kirkegård.

Født i Danmark. Hr. Jessen var søn af Rasmus og Ellen Jessen og var født i Danmark d. 29 oktober 1857. Han var gift d. 6 marts 1878 med Anna Skade. De var forældre til 6 børn. Tre af disse døde mens familien boede i Danmark. I 1891 kom de til Amerika, og slog sig ned på en farm i nærheden af Garwin. Den 31 juli 1899 druknede 2 sønner George og Peter, 15 og 17 år gamle. Han efterleves af en datter fru George Jensen, 2 søstre fru Chris Jorgensen i Lawton, Oklahoma og fru Nis Jensen i Garwin, 2 brødre Jens i Danmark og Hans C. Jessen i Garwin, 2 børnebørn og 3 oldebørn. Hr. Jessen fik en hjertelammelse d. 23 juni 1932 og har aldrig været rigtig rask siden denne gang. Han fik en ny lammelse søndag før sin død. Han var en god borger, og respekteret af alle som kendte ham. Efter at have forladt farmen, var han gadekommandør i adskillige år, og senere var han ansat hos Farmers Elevator Co. i en årrække.


 

Oversat afskrift fra "The Toledo Chronicle Iowa" Torsdag d. 8 april 1937: under taksigelser

Vi ønsker at udtrykke vor hjerteligste tak til vore mange venner og naboer som var så hjælpsom, venlig og viste sympati til os i vor smertelige time. Vi er også meget taknemmelig for de mange fine blomster.

Hr og fru George Jensen og Familie.


 

Oversat afskrift fra "Marshalltown Times Republican" Tirsdag d. 2 oktober 1956:

Georg C. Jensen ceremoni holdt mandag. Gudstjeneste for Georg C. Jensen 77, 208 E. State St., der døde i sit hjem fredag, blev fra Estrel-Perrin begravelses hjem kl 1,30 om mandag eftermiddag foretaget af pastor Robert Mc-Cannon fra Hubbard. Begravelsen var på Rock Creek kirkegård nær Garwin. Bærere var Lorin Furrow, Raymond, Clifford, Sherman og Dwayne Jensen og Elsworth Jorgensen


 

Oversat afskrift fra "Marshalltown Times Republican" Tirsdag d. 30 oktober 1956:

Fru Jensen døde tirsdag i en alder af 77 år.

Fru George C. Jensen, 77, 208 E. State St. døde på det evangelske hospital kl. 6.30 om morgenen tirsdag. Hun havde været ved svigtende helbred i adskillige år. Eline Marie Dorthea Jessen var født d. 28 juni 1879 i Tyskland som datter af Jerry og Anna Jessen. Da hun var 18 år gammel kom hun med hendes familie til de forenede stater og kom direkte til Garwin. Den 16 januar 1901 blev hun gift i Garwin med Georg C. Jensen. De etablerede deres hjem på en farm sydvest for Garwin, hvor de dyrkede landbrug indtil 1929 da de flyttede til Garwin hvor de boede indtil 1948, da de flyttede til Marshaltown. Parret fejrede deres guldbryllup i 1951 og deres 55 års bryllupsdag sidste januar. Forud i døden gik hendes mand d. 28 september, en søn Leonard, en datter Clara Uhlenberg, to brødre Peter og Georg som druknede i Iowa River i 1899. Efterlevende er en datter Hilda M. Jensen fra 208 E. State St., fire børnebørn og seks oldebørn. Begravelseshøjtideligheden blev holdt fra Estel-Perrin Funeral Home torsdag eftermiddag kl. 1.30, under ledelse af pastor Robert McCannon fra Hubbard. Begravelsen vil foregå på Rock Creek kirkegård sydvest for Garwin.

til top
Ajourført november 2013
www.jessenb.dk